Lipšicovu Novú väčšinu zaregistrovali, názov má ochrannú známku

25.10.2012 Bratislava

Bratislava 25. októbra (TASR) – Politické hnutie Nová väčšina bolo dnes zaregistrované na ministerstve vnútra.

Oznámil to jeho líder a nezávislý poslanec Národnej rady SR Daniel Lipšic. Ustanovujúci snem hnutia by podľa neho mal byť v druhej polovici novembra a mali by sa na ňom schváliť nové stanovy, zvoliť orgány a reprezentanti.

"Sme pripravení na spoluprácu a integráciu stredopravých voličov. Myslíme si, že potrebujú niekoho, kto bude chrániť ich záujmy proti svojvôli silných a bezohľadných. Sme pripravení byť v budúcich voľbách dôstojným súperom Smeru," povedal Lipšic.

Dodal, že hnutie má zaregistrovaných viac ako 900 sympatizantov vo všetkých regiónoch Slovenska. Najväčšiu podporu cíti v Prešovskom, Košickom a Žilinskom kraji. "Ale veľmi slušná je aj v Bratislave, v Nitre," povedal Lipšic.

Prvým cieľom hnutia je podľa neho obstáť o rok v regionálnych voľbách. S prípravou kandidátov sa začne hneď po ustanovujúcom sneme. Spoluzakladateľka hnutia Jana Žitňanská poďakovala sympatizantom, ktorí pomáhali zbierať podpisy potrebné na registráciu hnutia. Podľa nej získali vyše 13.000 platných podpisov.

Pred časom podnikateľka Nora Mojsejová oznámila, že svoju stranu premenuje na Novú väčšinu. "My sme mali náš názov chránený ochrannou známkou, okamžite po tejto informácii sme dali na súd návrh na predbežné opatrenie, aby zakázal inému subjektu používanie názvu Nová väčšina," povedal Lipšic.
 

Vyberte región